Brandnetel

In de zwangerschap en kraamweek is deze thee uitstekend om het vastgehouden vocht een natuurlijke boost te geven richting uitgang!

3,99

Product omschrijving

In de zwangerschap en kraamweek is deze thee uitstekend om het vastgehouden vocht een natuurlijke boost te geven richting uitgang!

De Latijnse naam van brandnetel is Urtica Dioica en is een plant afkomstig uit de Urticaceae familie. In verschillende landen wordt de plant gebruikt voor natuurgeneeskundige doeleinden en na lange afwezigheid wordt er ook weer kleding van gemaakt.

Veel mensen hebben negatieve associaties met brandnetels. Hij prikt! Helaas zijn er nauwelijks personen die dit fenomeen niet kennen. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze medicinale kruidenplant juist in elke tuin een ereplaats zou moeten krijgen. Brandnetel is namelijk een echte detox thee.

Brandnetelthee, een fantastische kruidenthee met veel voordeel voor de gezondheid. Medicinale brandnetelthee bevat veel vitamine A en C, ijzer, magnesium en calcium wat weer helpt bij het reinigen van het bloed en de lever- en nierfuncties ondersteund. Tevens is brandnetel geschikt om te helpen tegen hoesten, ademhalingsproblemen en helpt het verder bij darmproblemen. Een echte allrounder dus.

Drink ca. 2-4 kopjes per dag om effect te bewerkstelligen.
Tip: bouw het drinken van brandnetelthee rustig op.

  • 4 theelepels brandnetelbladeren
  • Kokend water toevoegen
  • 8-10 minuten laten trekken

De hoeveelheid 50 gram brandnetel is goed voor circa 10 kopjes.

Eigenschappen van brandnetel:
* Drijft vocht af.
* Natuurlijke detox.
* Ondersteunt de reiniging van: bloed en de lever- en nierfuncties.
* Hoesten.
* Ademhalingsproblemen.
* Darmproblemen.
* Hoge bloeddruk.
* Reuma.
* Jicht.
* Ischias.
* Haaruitval.
* Huidziekte.
* Spit.
* Vitamine A,C en E, tannine, ijzer en calcium.

Spreek ons